Carolus en duurzaamheid

2 juni '20

Wanneer je kiest voor nieuwbouw hoef je niet meer na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Als je een van deze woningen in Carolus koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

image alt

EPC-waarde van 0,26

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. De duurzame woningen in Carolus voldoen aan de EPC-waarde van 0,26 en dat levert ook voordeel op! Je kunt zelfs korting krijgen op je hypotheek. 

Meer over duurzaamheid
image alt

Duurzaam wonen levert voordeel op

Veel banken "belonen" de aankoop van een duurzame woning met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op dit moment heeft onder andere de Rabobank een GroenHypotheek voor een duurzame woning. Met zo'n GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.

Duurzame technieken en installaties

De woningen in Carolus zijn helemaal voorbereid op een gasloze toekomst en ze beschikken over verschillende duurzame technieken en installaties, zoals: zonnepanelen, vloerverwarming en een luchtwarmtepomp. 

Meer over technieken en installaties
Bekijk aanbod Woningen
Zorgeloos wonen Duurzaamheid