Opgeleverd

Onderscheidend wonen in Carolus

Op het voormalige ziekenhuisterrein Carolus is het nieuwe, unieke woongebied Carolus ontstaan. Een bijzondere plek om van het leven te genieten. Statige woningen in een omgeving waar rust, ruimte, water en groen bijdragen aan de exclusieve woonbeleving. En tóch dicht bij het centrum van ‘s-Hertogenbosch, aan de rand van natuurgebied de Heinis. Hoe mooi kan wonen zijn?

Van 2012 tot 2022

De eerste fase in Carolus bestond uit 80 woningen: (half)vrijstaande villa’s, herenhuizen en stadswoningen. April 2012 werd begonnen met de bouw. Fase 2 bestond uit 3 deelplannen, waarbij in deelplan I in totaal 44 woningen zijn ontwikkeld. Een mix van hoek- en rijwoningen, herenhuizen en woningen met koopstartregeling. De bouw startte in juni 2019. Een jaar later kwam deelplan II met in totaal 34 woningen en het jaar daarop ging het laatste deelplan in verkoop. Deze slotfase bestond uit 21 woningen, waaronder stadswoningen, herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. Na de zomer van 2022 waren alle woningen opgeleverd en bewoond.

image alt

Groen en ruim

Carolus kenmerkt zich door groen en ruimte. Imposante volwassen beuken en eiken ontmoeten waterpartijen die speels door de wijk lopen. Je vindt hier groene oevers, wandelpaden, houten vlonders en bruggen. Een verademing van rust in het drukke leven van alledag. Samen met de bijzondere architectuur is dé perfecte eenheid van wonen en omgeving ontstaan.

Carolus grenst aan natuurgebied de Heinis, een bijzonder stuk natuur in de stad. Als een van de weinig overgebleven stukken winterdijk van de Maas, is de Heinis een plek bij uitstek om te wandelen, fietsen, joggen of de hond uit te laten. Gewoon naast de deur.

image alt

Eigentijds maar tijdloos

Hoedemakers bouw en ontwikkeling heeft in 10 jaar tijd 180 woningen gebouwd in deze nieuwbouwwijk onder de rook van bourgondisch Den Bosch. De woningen zijn royaal opgezet. De architectuur van de woningen in Carolus is eigentijds, maar tijdloos. Met aandacht voor detail en een knipoog naar klassiek.

Statige woningen waarbij de verschillende woningtypes doen denken aan de rijk geornamenteerde 19e-eeuwse panden die je aan de buitenranden van de oude steden zag.

Duurzaam Carolus

Alle woningen in Carolus zijn helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. Zo beschikken de woningen over een luchtwarmtepomp, een duurzame manier om de woning te verwarmen. Maar ook hebben de woningen bijna overal vloerverwarming en worden ze van elektriciteit voorzien door zonnepanelen. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van de woningen in Carolus is 0,26. Deze waarde geeft aan hoeveel energie er nodig is om een woning van elektriciteit te voorzien, te verwarmen en van warm water te voorzien.