Huis gekocht? Vergeet je opstalverzekering niet!

19 mei '20

Oké, er zijn inderdaad leukere dingen dan het regelen van een verzekering. Bijvoorbeeld fantaseren over de inrichting van je nieuwe huis of het uitzoeken van een nieuwe bank. Toch is het verstandig om ook nu alvast na te denken over een opstalverzekering. Jouw huis is dan namelijk verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal of inbraak.

image alt

Goed verzekerd. Goed gevoel.

Wist je dat als je een hypotheek hebt, je verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten? Het huis is per slot van rekening het onderpand van de hypotheekverstrekker. Een scenario waar je natuurlijk liever niet aan denkt, is dat je huis bijvoorbeeld afbrandt. Toch komt het helaas wel eens voor. 

Herbouwwaarde
Sluit je een opstalverzekering af dan wordt ook de herbouwwaarde vastgesteld. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning in dezelfde staat weer op te bouwen. Wel zo’n geruststellende gedachte toch?

Vanaf dag 1 verzekerd
De opstalverzekering moet in gaan op de dag dat je de sleutel van je nieuwe woning krijgt (gedurende de bouw valt je woning onder de verzekering van de aannemer). Zo ben je meteen - vanaf dag 1 - goed verzekerd. En met die gedachte in je achterhoofd zit die nieuwe bank toch nog nét iets lekkerder. Of niet dan?

Wat speelt er Nieuwsoverzicht
Ontdek de stad Den Bosch