auto op stroom

Duurzaam & gasloos in het algemeen

26 november '18

Iedereen heeft het tegenwoordig over duurzaamheid en gasloos wonen. Wij juichen deze initiatieven alleen maar toe. Wij zijn namelijk vóór duurzame woonwijken die toekomstbestendig zijn. 

Om die reden worden alle koopwoningen van fase 2 deelplan I energieneutraal uitgevoerd. Door de toegepaste isolatie van en de installatie in de woningen is de 'Energie Prestatie-Coëfficiënt' (EPC) van de woningen 0,0.

Met een EPC van 0,0 is jouw nieuwe woning in Carolus bijzonder energiezuinig. Door de uitstekende isolatie gaat er maar weinig warmte verloren. Daarnaast is de woning voorzien van energiebesparende installaties, zoals vloerverwarming, zonnepanelen en een energiezuinig ventilatiesysteem. Doordat je minder energie hoeft in te kopen bij je energieleverancier voor je huishoudelijk energieverbruik, bespaar je fors op je energierekening. Je leeft duurzamer en comfortabeler.

Toch krijgen de woningen in deelplan I nog een gasaansluiting. Waarom is dat?

Gas in Carolus

De discussie over gasloze woningen is de afgelopen maanden in een enorme stroomversnelling geraakt. De ontwikkeling van Carolus gaat echter al veel langer terug. In Carolus liggen de nutsvoorzieningen, waaronder de gasleiding, dan ook al in de grond. De investering hierin is dus al gedaan. Ook waren de woningen in deelplan I van Carolus fase 2 al ontwikkeld op basis van een gasaansluiting en was de omgevingsvergunning al aangevraagd op basis van een woningaansluiting op gas. Het alsnog aanpassen zou leiden tot extra kosten en vertragingen. Daarom worden de woningen in deelplan I nog gewoon aangesloten op het gasnetwerk.

Als je toch nu al wil investeren in een gasloze woning of je nieuwe woning 'gasloos ready' wil maken, dan kan dat natuurlijk. De aannemer biedt hiertoe de mogelijkheid in de koperskeuzelijst, die bij start verkoop beschikbaar komt.

In Carolus woon je al duurzaam

Gasloos is echter maar één onderdeel van duurzaam wonen. Zonnepanelen, goede isolatie, een zuinige CV-ketel én bij een aantal woningtypes een hybride systeem met warmtepomp zorgen ervoor bijvoorbeeld voor dat alle woningen in Carolus in de basis al heel erg duurzaam zijn. Zo duurzaam zelfs, dat je in aanmerking kunt komen voor een "groene" hypotheek. Ook kan bij het verstrekken van een hypothecaire lening voor de financiering van een woning met een EPC gelijk aan of lager dan 0,0 een bedrag van € 15.000 buiten beschouwing worden gelaten bij de berekening van de financieringslast. En dat betekent extra voordelig lenen bij de bank.

  Bekijk de woningen
  Maak een Mijn Eigen Huis account aan