Planning Carolus Den Bosch

In nieuwbouwproject Carolus in 's-Hertogenbosch komen circa 180 woningen die in verschillende fases worden verkocht. De verschillende woningtypes doen denken aan de rijk geornamenteerde 19e eeuwse panden die je aan de buitenranden van de oude steden zag. 

image alt

Fase 1 - gerealiseerd

Fase 1 in Carolus startte in in oktober 2011 met in totaal 80 woningen. (Half)Vrijstaande villa's, herenhuizen en stadswoningen waren in een mum van tijd verkocht. De aantrekkelijke locatie in 's-Hertogenbosch en de elegante architectuur waren zeer geliefd. De bouw startte een half jaar later, in april 2012.

image alt

Fase 2 - deelplan I - gerealiseerd

Fase 2 in Carolus is opgedeeld in 3 deelplannen en bestaat in totaal uit 99 woningen. Deelplan I heeft 44 woningen in de inmiddels herkenbare architectuur van fase 1. Er zijn hoek- en rijwoningen, herenhuizen en woningen met Koopstartregeling. De verkoop startte in december 2018 en in juni 2019 werd met een officieel moment de start van de bouw gevierd. Alle woningen zijn opgeleverd in de periode april-juni 2020.

image alt

Fase 2 - deelplan II - gerealiseerd

De succesvolle verkoop van deelplan I is op 19 augustus 2019 opgevolgd door de start verkoop van deelplan II. Met 34 woningen erbij wordt de nieuwbouwwijk in 's-Hertogenbosch steeds completer. Inmiddels zijn alle woningen verkocht. De bouw is in mei 2020 gestart. Eind 2021 zijn de woningen opgeleverd.

image alt

Fase 2 - deelplan III - in aanbouw

Ook de allerlaatste 21 woningen in Carolus zijn uitverkocht. Net als in voorgaande deelplannen komen ook hier stadswoningen, herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. Extra bijzonder in dit deelplan: 4 woningen aan het water (de watervilla's). Alle opschortende voorwaarden, zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, zijn reeds vervuld. Aannemer Hoedemakers Bouw BV is medio maart 2021 gestart met de (bouw)werkzaamheden. 

Een wijk in wording

De wijk Carolus in Den Bosch begint al aardig vorm te krijgen. De vrijstaande villa’s zijn elegant en de herenhuizen en de stadswoningen zijn individueel verschillend, maar vormen toch een geheel. Bakstenen, witgekeimde gevels geven een chique uitstraling. Stuk voor stuk hebben ze een groot woonoppervlak en ze hebben veel ramen zodat licht en zonnestralen goed binnenkomen.

Luchtfoto
  Bekijk de voorzieningen
  Neem contact op